Od 3. do 5. oktobra 2019. godine u Novom Sadu održaće se 52. Međunarodni sajam turizma.

Direktan kontakt, vidljivost i prilika za promociju za više od 30.000 posetilaca, 450 firmi iz zemlje i inostranstva, institucija i organizacija iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija, deo su motiva za učešće na Sajmu turizma.

Banjski, spa i wellness turizam biće centralne teme. U Hali „Master“ će biti i predstavnici hotelijerske industrije, turističkih organizacija i agencija. Posebna tematska celina biće Gastro regioni  – izložba hrane i pića i Gastro izazovi – međunarodna takmičenja u pripremanju i serviranju hrane.

Programi će obuhvatiti i poslovne susrete izlagača sa turoperatorima iz inostranstva, kao i B2B sastanke izlagača i predstavnika sindikata, udruženja penzionera, sportskih klubova i asocijacija i hotelijera. Priprema se i tematska konferencija posvećena investicijama u banjske resurse i međuregionalnu saradnju pod nazivom „Koliko vredi, a koliko košta ulaganje u zdravo društvo?“.

Učesnici na Sajmu su svi koji rade u turizmu i za turizam, a na Sajmu u Novom Sadu prioritetno se afirmišu:

Zdravstveni turizam / spa i velnes
Turizam regija, gradova i opština
Gastro i etno turizam
Ruralni turizam
Nautički turizam
Planinski turizam
Tematske rute
MICE turizam
Turizam specijalnih interesovanja

Posebno mesto, kao učesnici, imaju i svi koji rade u funkciji turizma:

Turoperatori, agencije
Obrazovne institucije
Učesnici u HORECA lancu
Turistički mediji i blogeri
Transportne kompanije

U isto vreme se priređuju i SAJAM LOVA I RIBOLOVA (2 – 6. oktobrar), SAJAM EKOLOGIJE (2 – 6. oktobrar), kao i SAJAM SPORTA (3 - 6. oktobar).
 
Sajmovi LORIST u 2018. godini:

Učesnici su došli iz 20 zemalja: Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, Grčke, Indije, Izraela, Mađarske, Maldiva, Nemačke, Norveške, Portugalije, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Turske, Hrvatske.
30.000 posetilaca
Predstavilo se oko 450 domaćih i stranih izlagača
Održan niz sastanaka, prezentacija, B2B sastanici
Realizovan „Hosted Buyer program“ - susreti turoperatora i izlagača
Predstavljena objedinjena ponuda nacionalnih  pakrova Srbije
Priređene izložbe, desetine pratećih sadržaja... 
Posetioci su na jednom mestu mogli da vide celokupnu ponudu u svim oblastima izlaganja, ali i da se aktivno uključe u neku od sportskih disciplina koje su promovisane na Sajmu sporta.
Za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizovana je i Poklon igra, a uručena su čak 53 vredna poklona koje je obezbedilo 15 izlagača.