• FANTAST TOURIST
    Beograd
    Rađevina
  • Rađevina
  • Rađevina

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Vikend putovanja FANTAST TOURIST, Srbija, Beograd

Beograd Vikend putovanja, Rađevina

2 dana
1 noći
Prevoz
Usluga
  • Noćenje sa doručkom

Program putovanja

1. дан путовања (субота)   Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел. Станица / локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сава центар). Вожња у трајању од око 40 минута до Обреновца, варошице на реци Сави. По доласку ћемо се прошетати центром уз обилазак Милошевог конака и Соколског дома. Потом ћемо отићи до заштићеног природног подручја Забран где ћемо посетити етно-ресторан Забранска бајка. Ту ћемо мало предахнути уз неко пићенце, а потом ћемо наш пут наставити до Уба. По доласку ћемо посетити храм Христа Спаситеља, цркву која је новијег датума, али са прелепом архитектуром. Цела форма цркве је урађена по угледу на манастир Светих Архангела из Призрена, задужбину цара Душана. Наставак путовања преко Ваљева и планине Повлен – превоја Дебело брдо. Ту ћемо посетити малено сеоце Зарожје познато по староставној воденици на речици Рогачици. Наравно, ово место је познато по Сави Савановићу, за којег се верује да је био вампир. Даље пут води ка видиковцу „Капија Подриња“ са којег „пуца“ поглед на околне планине... Даље нас пут води уз реку Дрину преко Љубовије, а потом ка Соколским планинама подно којих се сместио дивни манастир Св. Николаја, посвећен владики Николају Велимировићу. Обилазак манастирске цркве и уживање у нестварном природном амбијенту. Повратак ка Дрини, и потом одлазак ка планини Гучево и Јагодња у чијим се недрима усадило мало сеоце Доња Борина. Смештај у Дринске вајате и уживање у јединственом амбијенту малог етно-села. Могућност вечере у локалном ресторану. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Нови дан је стигао... Време је да наше приче наставимо... Одјавићемо се из смештаја до 9 часова, и потом одлазимо до Малог Зворника. Највећа туристичка атракција овог месташца је свакако подземни град грађен за потребе династије Карађорђевић као скровиште. Дуж око 1,5 км ходника налазе се просторије, сале, собе, кабинет, капела... Преко гвозденог, пешачког моста одлазимо потом до Зворника, града који се налази са друге стране Дрине, на територији БиХ, односно Р. Српске (потребна лична карта). По преласку моста, прошетаћемо се Зворником којег су и стари Римљани звали кључ Дрине. Ко жели, може пешице до Ђурђевог града, средњовековне зворничке тврђаве која се налази на око 400 метара надморске висине и са које се пружа фантастичан поглед на град и Подриње. Слободно време. Повратак пешице преко моста до Малог Зворника, а потом одлазак до Рађевине, и дивног малог града Крупња. По доласку посетићемо сјајни црквени парк Добри поток. У овом етно-парку налази се стара црква брвнара, потом сачуване старе куће из Рађевине, две подземне – пећинске капеле, неколико малих и веома интересантних музеја... Потом ћемо отићи до центра града и прошетати се до спомен цркве Вазнесења Господњег у којој се налази костурница наших јунака палих за слободу на Мачковом камену 1914. године. Слободно време уз топлу препоруку да се посети ресторан Старо здање који је уређен попут музеја. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

Smene

10. - 11. АПРИЛ 2021.

Napomene o ceni

Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“ Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално три месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

U cenu je uključeno

Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијемна наведеној релацији 1 ноћење без исхране у Дринским вајатима „Дадо“ у регији села Доња Борина (четворокреветне собе у вајатима) Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања Организационе трошкове

U cenu nije uključeno

Све остале не поменуте услуге Индивидуалне трошкове Потребне улазнице – око 300 динара за Подземни град у Малом Зворнику (плаћање на лицу места) Доплата за смештај у једнокреветној соби – 2.000 динара Вечера и доручак – индивидуални трошак, на лицу места

Cena od
6900 din
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?