• MEGALOS TRAVEL AGENCY
    Bajina Bašta
    JEZERO PERUĆAC
  • JEZERO PERUĆAC
  • JEZERO PERUĆAC

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Krstarenja MEGALOS TRAVEL AGENCY, Srbija, Bajina Bašta

Bajina Bašta Krstarenja, JEZERO PERUĆAC

1 dana
0 noći
Prevoz
Usluga
  • Najam

Program putovanja

Jezero Perućac  jednodnevno putovanje

Perućac je turističko naselje na desnoj obali reke Drine i udaljeno od Bajine Bašta 13 km. Najpoznatije je po HE Bajina Bašta odnosno po jezeru koje je napravljeno zarad ove hidroelektrane. U naselju Perućac, desetak kilometara od Bajine Bašte, teče verovatno najkraća reka u svetu. Duga je ravno 365 metara, pa mnogi kažu da je reka Vrelo, bistra kao oko, duga – godinu dana. Ova reka koja se posle kraćeg toka i predivnog vodopada uliva u Drinu, ima sve što imaju i one mnogo veće svetske reke – veliki, moćni izvor iz koga kulja beličasta voda, jedan ribnjak na desnoj obali, vodenicu na levoj, jednu levu pritoku u vidu bistrog potočića, naselje na levoj obali, dva mosta… Pored rečice Rače, a u neposrednoj blizini Bajine Bašte nalazi se srednjevekovni manastir Rača. Od manastira do Bajine Bašte i ušća rečice Rače u Drinu ima oko 6km. Pripada Eparhiji žičkoj Srpske pravoslavne crkve i predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture od velikog značaja.

Ovaj manastir je najverovatnije zadužbina kralja Dragutina Nemanjića ( monaško ime Teokstit ). Dragutin je na presto došao 1276.god. da bi zbog zdravstvenih prolema bio prinuđen da presto ustupi 1282.god svome mlađem bratu Milutinu. Rača je dobila naziv po imenici rak, koja je predslovenska i koju danas imaju svi slovenski jezici.

Termin:
15.08.2020.

Program izleta:

  1. dan Novi Sad – Jezero Perućac – Novi Sad :

Polazak iz Novog Sada oko 05 č. Vožnja preko Valjeva prema TARI uz jednu kraću pauzu. Obilazak jezera ZAOVINE. Zatim sledi još jedna kraća pauza na vidikovcu sa kog se vidi prelepa panorama reke Drine i jezera Perućac. Nastavak puta prema jezeru PERUĆAC i početak KRSTARENJA u trajanju od 2 sata.

Po mišljenju stranih turista kao i našem ličnom, jezero Perućac spada u najatraktivniji deo Srbije.Po završetku krstarenja, obilazak najkraće rečice u Srbiji koja se zove još i Godina jer je duga samo 365 metara. Zatim odlazak do BAJINE BAŠTE, gde ćemo napraviti pauzu za kafu i ručak. Potom obilazak manastira RAČA. I za kraj, kako bi dan bio u potpunosti savršen obilazak destilerije i DEGUSTACIJA najpoznatije rakije u Srbiji – klekovače. Polazak za Novi Sad u poslepodnevnim časovima ( oko 18h ). Kraj programa.

Cena: 2800 Rsd

 

Internet stranica turističkog info centra Bajine Bašte:

Bajina Bašta turistički info centar

Ostale ponude “Megalos” TA

Jezero Perućac  jednodnevno putovanje

Smene

15.08.2020

Napomene o ceni

Cena je u dinarima

U cenu je uključeno

• Prevoz turističkim visokopodnim autobusom na navedenoj relaciji/ mesta se određuju prema prijavi • Obilasci prema programu • Pratioca grupe/ Lokalnog vodiča • Troškove organizacije putovanja • Krstarenje Obilazak destilerije

U cenu nije uključeno

• Ručak (550 rsd) • Individualni troškovii druge nepomenute usluge

Cena od
2800 din
Više detalja
Ponuda na sajtu agencije

Povezane ponude

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?