• Minhen putovanje
    Minhen
  • Minhen veliki gradovi
  • Minhen cene

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Minhen, Nemačka

Minhen je najveći i glavni grad Bavarske i treći po veličini grad u Nemačkoj, posle Berlina i Hamburga. Nalazi se gotovo na krajnjem jugu Nemačke, prema granici sa Austrijom, nadomak severnih obronaka Alpa. Kroz grad smešten na malo iznad 500 m nadmorske visine protiče reka Izer, pritoka Dunava.

Minhen je grad sa najjačom ekonomijom u čitavoj Nemačkoj, predstavlja jedan od finansijskih centara, jako kulturno i univerzitetsko središte države i svakako je na prvom mestu po razvijenosti cele južne Nemačke. Istorija Minhena je duga i bogata, može se pratiti unazad do sredine XII veka, međutim, gradska arhitektura danas nije originalni svedok prošlosti već njena verna replika. Prvi, a pogotovo Drugi svetski rat doneli su velika razaranja, u II svetskom ratu uništeno je čak 70% građevina koje su u posleratnom periodu kompletno obnovljene, stilski rekonstruisane i restaurirane.

Danas je ovo grad sa najmanjom stopom nezaposlenosti u zemlji, ali i najmanjom stopom kriminala među velikim gradovima. Zbog njegove bezbednosti Evropljani su mu dali nadimak “Grad igračaka“ dok ga lokalno stanovništvo iz istih razloga naziva „selo od milion stanovnika“.

Sve te definicije govore u prilog činjenici da je Minhen takođe izuzetno privlačna turistička destinacija.

Oktoberfest, sa tradicijom dugom preko 200 godina, najpoznatija je manifestacija koju grad organizuje još od 1810. godine.

Minhen, LETO 2021, PUTOVANJA TURISTIČKIH AGENCIJA YUTA ZA Minhen Nemačka

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?