• Samos putovanje
    Samos
  • Samos letovanje
  • Samos ostrvo cene

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Samos, Grčka

Samos je grčko ostrvo u jugoistočnom delu Egejskog mora, ujedno i najbliže veće ostrvo obali Turske, budući da zauzima krajnji istok grčke teritorije. Od kontinentalnog dela Turske deli ga kanal širok svega nekoliko kilometara. Ostrvo je dugo 43 km i široko oko 20 km. Najveći grad i administrativno sedište je Vati kojeg često zovu i Samos.

Ostrvo je obdareno predivnom i bajkovitom prirodom, što je najverovatnije uslovilo činjenicu da je u prošlosti bilo pozornica brojnih legendi grčke mitologije ali i istorijski veoma značajno.

Po legendi, na Samosu je rođena boginja Hera, Zevsova supruga. Na ovom ostrvu rođen je i slavni grčki filozof i matematičar Pitagora...

Pored Samosa tj. Vatija, najrazvijenija i najpopularnija turistička mesta, ujedno sa najlepšim plažama na ostrvu su Pitagorio, Kokari, Psili Amos, Kerveli, Platanakia, Posidonia, Potokaki, Karlovasi.

Osim uživanja u čarima mora i predivnih plaža, Samos obiluje i izuzetnim arheološkim lokalitetima koji se ne smeju propustiti: ostaci Herinog hrama, Eupalinov tunel, zidine antičkog Samosa...

Samos, LETO 2021, PUTOVANJA TURISTIČKIH AGENCIJA YUTA ZA Samos Grčka

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?