• Jerisos putovanje
    Jerisos
  • Jerisos letovanje
  • Jerisos cene

DDOR Putno Zdravstveno Osiguranje

Jerisos, Grčka

Jerisos je poslednje veće naselje koje se nalazi na teritoriji države Grčke, pre granice sa autonomnom monaškom republikom Svetom Gorom. Zauzima položaj na istočnoj obali Atosa – najistočnijeg, „trećeg prsta“ poluostrva Halkidiki. Gradić se nalazi na samoj obali Egejskog mora koje u tom delu formira prostrani Jerisoski zaliv.

Nekada mirno, tradicionalno ribarsko naselje sa malom lukom, poslednjih godina se neizostavno pojavljuje na svim turističkim mapama Grčke i Halkidikija. Mesto je naročito popularno među turistima iz Srbije.

Boravak u Jerisosu tokom letnje sezone pruža predivan doživljaj čistog Egejskog mora, uživanje u suncu i dugoj peščanoj plaži i pravu mediteransku atmosferu.

Takođe, budući da iz male uređene luke postoji morska linija rezervisana za male brodove, koja ga povezuje sa Hrusijom, pristaništem manastira Hilandar na istočnoj strani Atosa, Jerisos je idealno mesto za početak putovanja ka Hilandaru ali i ostalim svetogorskim manastirima. Na samo par kilometara udaljenosti, kada se Jerisosu prilazi sa severne strane, smešten je i veliki, veoma posećeni, metoh manastira Hilandar – Milo Arsenica. Zbog svega toga ovo turističko mesto živi i van prave letnje sezone, kada se zbog prijatnijih temperatura posetioci radije odlučuju za posetu Svetoj Gori.

Jerisos, LETO 2021, PUTOVANJA TURISTIČKIH AGENCIJA YUTA ZA Jerisos Grčka

Učitaj još

YUTA - Anketa

Da li na letovanje putujete sa agencijom ili u sopstvenom aranžmanu:
Letovaćete u?